קינוח מנצח הוא השלב המהנה ביותר בארוחה ואם אתם אנשים שאוהבים לארח, כדאי לכם להכיר כמה טריקים להפיכת הקינוח שלכם למושלם. בין אם בבחירת חומרי הגלם ובין אם בכלים המתאימים למטבח – תוכלו לקצר תהליכים, לשפר נראות וליהנות מטעמים עמוקים יותר, כיצד? כדאי להמשיך לקרוא.
טיפים לבחירת חומרי גלם ומצרכים איכותיים
בחירת חומרי הגלם האיכותיים ובחירת הציוד הנכון למטבח ישדרגו את חוויית הכנת הקינוחים ואת התוצאה הסופית שלהם. רצוי לבחור בפירות וירקות טריים, בקמחים באיכות גבוהה ובמוצרים מחברות העוסקות בתחום הקינוחים. פעמים רבות, מה שיעשה את ההבדל בין קינוח מנצח ובין קינוח נחמד תהיה מידת טריות הפירות בה יעשה שימוש, לכן יש לתת לנושא זה תשומת לב רבה.
הכנת הציוד הנדרש וכלי העזר המומלצים
מי שמעוניין להכין קינוחים באופן קבוע חייב קודם כל קערות נוחות לעבודה ומשקל דיגיטלי למטבח. בנוסף, מומלץ להצטייד במיקסר איכותי עם כמה מצבי לישה ועבודה ובתנור איכותי שמכירים היטב את הטמפרטורות שלו. יש צורך בקרש חיתוך וסכינים טובים, כפות וכוסות מדידה, תבניות לתנור ותבניות סיליקון קטנות, סירים קטנים ומחבתות וכלי חיתוך שונים. רצוי להצטייד גם במסננת איכותית, ברשת לפיזור אבקת אפיה ובכלים שונים למריחה וקיפול של קרמים שונים. במידת הצורך יש להצטייד גם בשקית זילוף עם פיות שונות.
רעיונות למתכונים
הכנו לכם שני רעיונות נהדרים למתכוני קינוחים מפנקים במיוחד עם מגע של בריאות:
מלבי בסירופ ג'ינג'ר
עבור המלבי ג'ינג'ר שלנו נצטרך ליטר של חלב, מיכל שמנת, 125 גרם של סוכר ו-85 גרם קורנפלור. לסירופ נצטרך כוס וחצי של סוכר, כוס מים, 30 גרם ג'ינג'ר פרוס, שני גבעולי למון גראס חצויים, חמש טיפות תמצית מי זהר וכמה פרוסות של סלק אדום לקבלת הצבע האדום.
נתחיל עם הכנת הסירופ – נשים את כל הרכיבים לסירופ בסיר ונבשל עד התערובת תהיה סמיכה, נכסה את הלהבה ונקרר ואז נסנן ונעביר לכלי זכוכית.
להכנת המלבי ניקח סיר בינוני אליו ניצק 3/4 מכמות החלב, סוכר ושמנת מתוקה. בקערה קטנה נפרדת נערבב את יתרת החלב עם קורנפלור כשהחלב חמים. לאחר מכן יש לערבב כל הזמן את התערובת, עד שהיא רותחת ויוצאים ממנה בועות גדולות. בשלב זה מורידים מהאש ויוצקים לתבניות אישיות ומקררים במקרר. לבסוף, בהגשה יוצקים מעל המלבי את הסירופ, רצוי להוסיף פיסטוקים כתושים לקראנץ'.
מאפינס אוכמניות
עבור מאפינס האוכמניות שלנו ניקח 200 גרם של חמאה, 1.5 כוסות סוכר, 2 ביצים, 2 כפיות תמצית וניל, 10 גרם אבקת אפיה, 3 כפות שמן, 3 כוסות קמח, כפית שטוחה של מלח, 2/3 כוס חלב ו-3 חפיסות של אוכמניות מעוכות באופן חלקי.
נחמם תנור ל-200 מעלות, נערבב את הסוכר והחמאה עם מזלג עד לקבלת מחית חלקה, אליה נוסיף את הביצים ואת תמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה נפרדת נערבב את כל החומרים היבשים – מלח, קמח ואבקת אפייה. תוך כדי שנערבב נוסיף את החלב ואת תערובת הקמח לקערת הביצים עד לקבלת בלילה אחידה, לבסוף נוסיף את האוכמניות, נערבב, ניצק לתבנית עם שקעים ונאפה את המאפינס למשך 20-25 דקות. אפשר לבדוק עם קיסם מתי המאפינס מוכנים – הקיסם צריך לצאת יבש.